There was an error in this gadget

Tuesday, July 13, 2010

No comment!!!

uwaaaaa... kene taip semula dah lah malas nak menaip.. huhuhu.. tp, takpelah.. sekali sekala kan? ok, story unk minggu lepas ngan minggu nie plak k... ok, kali nih nak kongsi cerita tentang peristiwa or aktiviti yg berlaku sepanjang minggu lepas n minggu nih.. hurmmm... pas sukan masyarakat org asli.. masuk plak program minggu paradigma.. kemasukan intake baru unk pelatih2 baru di IKBN Peretak.. kene jadi fasi.. tempohnya slama seminggu smpailah arinie iaitu hari penutupan...

pergghh!!eh tahan penatnya sbb event abis kul 12 mlm.. masakk di buatnya.. tp, yg paling penting minggu paradigma nih enjoy tau.. sbb leh bui budak2 nih.. hahahaha.... sib baik tak ngajar diaorg unk sem nih.. huhuhu.. sepanjang minggu paradigma macam2 diaorg kene bt.. tp yg paling penting sumenya fun lah.. bdk2 pun ok.. cume de 2 ke 3 org yg boleh dikira sbg anak manja tuh telah mengambil keputusan unk berhenti bcoz of tak brape selesa tinggal asraa.. piiiraahhh!!

ms jd fasi, rapat ngan kumpulan 1 ngan 7.. baguslah diaorg tuh.. sumenye sempoi n sporting... yg lain2 pun lebih kurang sama.. kire bdk2 nih punye disiplin rase2nya ok kot... hopefully lah.. huhuhu...

ari sabtu lepas, aktiviti cume bersukan je.. so dr pg smpai tghari... antara sukan yg ada bola tampar, takraw,badminton n bola sepak dan sebagainya. Masing2 menunjukkan bakat terpendam.. time dioarg lawan antara kumpulan, staf2 HEP sempat cari atlet2 yg berkebolehan unk mewakili IKBN Peretak unk mana2 kejohanan sukan… pastu, kitaorg pun join skali tau.. main badminton.. perrghhh!!! penat giler tau. penat kejar n ambik bola.. hahahha.. smpai krem kakiku.. muhahahha... tp, takpe.. janji kitaorg bt aktiviti yg sehat.. walaupun panas terik, semangat punye pasal.. kitaorg main smpai tak ingat dunia.. tau2 dah kul 1... huhuhu.. patutlah lapa jer.. pas puas main, kitaorg stop. lepak kat bakery mcm biasa unk lunch time. Pastu sempat soping sat n then terus ambik keputusan unk lepak kat waterfall.. kat kkb jugak.. cantekk tau!! Air die pun bersih.. suciii je.. sejuk gilers..

smpai kat waterfall, terus kitaorg main air.. ingatkan nak mandi. Tp tak bwk baju spare.. tp, basah jugak kitaorg.. muhahahha… pemandangan kat sana mmg cantekk. Tambah pulak de rerama.. byk giler.. tu yg bertambah cantek kat waterfall tuh.. pas puas main air n mik gambar. Kitaorg terus balik, sebab letih gilersss… smpaije, mandi.. solat n tdoo… syokk giler tidoo.. lena jer.. huhuhu…

mlm plak kuar balik.. untuk mkn mlm.. kitaorg pekene nasik lemak kat pecan kkb.. lazat giler.. huhuhu… pastu, terus balik unk smbung aktiviti mlm.. hahahha.. kitaorg main monopoly ngan tumble tower. Syokk giler main smpai tak sedar dah lewat mlm… hehehehe… pastu masing2 decide nak tdo.. sbb esok nak jln.. hahahaha…

mula2 plan nak g mid velly je.. tp, last minute g jln tar.. pergghhh!!! Ta payah ckp lah.. ramai giler umat manusia kat situ… lae jugak kitaorg lepak n ronda2 kat sana.. huhuhu.. pastu, g times square.. smpai je kat sana, kitaorg terus beli tiket wayang. Kitaorg tgk cite ‘The back up plan’… best jugak citer tuh.. jlo berlakon.. byk scene yg ehem2 tau.. patutlah ms nak beli tuh cashier tuh ty umo kitaorg.. hahahaha… so, sape yg nak tgk citer tuh, kenelah yg berumo 18 thn ke atas k… pas beli tiket, mcm biaselah kitaorg soping… mcm2 ada.. hahahaha… pastu, lapar plak.. kitaorg mkn kat johnny’s… nyum2.. sdappp dowh!! Mcm biaselah, kalau dtg kat johnny’s kitaorg mam steamboat. Kenyang gilers.. pas mam smbg soping n tgk wayang. Pastu terus balik sbb dah letih sgt..

Thursday, July 1, 2010

helloo.. helllooo...

Hai semua.. kite jumpe lagi.. huhuhu... ngah lepak2 kat library nie.. smbil2 tuh layan lagu industan ngan main games.. pastu, tetiba plak rase mcm nak masuk blog.. so, terlanjur lawat blog nie.. rase nak ulas skit pasal sukan orang asli. Semalam diaorg sume check in kat ikbn peretak.. mula2 tu, masyallah.. mcm2 perangai.. kontigen perak ngan negeri sembilan yg paling awal datang.. kontigen johor yg paling lambat.. sib baik kene jage kaunter kontigen perak.. cian kat sape yg kene jage kontigen johor.. hahahaha... tp, lame2 ok je semuanya.. pastu, arinie.. best sangat tgk diaorg perform.. tak sangka plak diaorg nie handal jugak.. huhuhu.. td lepak2 n tgk diaorg main badminton.. de yg beregu n de yg perseorangan.. pasukan org asli negeri sembilan ngan pahang mmg handal lah.. yg lain tu kire ok jugak lah.. tp kan syglah, pemain2 die sumenye lelaki je.. takde org perempuan.. huhuhu.. pastu, tgk diaorg perform bola sepak plak.. comey2 je yg main.. hahahaha... then, kitaorg tgk diaorg main takraw ngan main bola jaring.. perghhh!!!! time nie kan, tak yah ckplah.. panas giler dowh.. tp, bile tgk semangat diaorg yg berkobar-kobar tuh.. terus kurang panas tuh.. lame jugak tgk diaorg main.. kire diaorg nie serba boleh lah.. huhuhu... pas tgk diaorg sume main, kul 12 tgk diaorg sume mkn tghari plak.. menu sedap betul.. berslera tgk diaorg makan... lagi satu yg paling penting tgk menu diaorg ade sambal belacan ngan ulam-ulaman.. sedap giler.. tp, sayang xleh nak join skali ngan diorg pasal arinie kene teman goki mkn kat luar sbb arinie goki vegi.. so, dpt pandang jelah.. tp...... jgn risau, sambal belacan tu tapau tau walaupun mkn kat luar.. nyum.. nyum.. nyumm.. lazat!! td g mkn kat bakery.. ingatkan goki mkn sekali kat sana, sekali.. hurmmm... xpelah, nasib baik ekin ade.. so, mkn ngan ekin jelah.. kat bakery menu: nasi putih + sup cendawan + sambal belacan... sedap gak!! rase mcm sekejab je kitaorg mkn.. agaknya lapar sgt kot.. hahahaha.. pastu, sambil2 nak tunggu goki ngan dev, ajak ekin soping kat kedai tut.. tut.. hahahaha.. habis satu kedai kene borong.. bestnye.. hahaha... lain kali borong lagii.. jgn jeles tau.. oklah... malas nak taip lagi.. nanti jumpe lg k.. mmuah!! windunye kat abg.. huhuhu.. daa.. =)

Tuesday, June 29, 2010

Real life... for girls only!!

“Parents are friends that life gives us; friends are parents that the heart chooses..”

Assalammualaikum and hello to everybody. Today, I just want to share a story about one book that I read eventhough not finished yet. Borrow from the library for two months ago, but only this week having time to read it. Ha ha ha… and just because Uncle Sigran told it after all of us having meeting yesterday to return it back.. The book title is “Chicken Soup for the Girls Soul”. This story very nice and I really like it. Especially the story telling the truth and some of the story and experience that happened to this girl are happened to me. Then, inside this story telling all about whatever u want. Only girl k.. So, if I remember the past, I will smile and some times laugh. Ha ha ha ha… that’s truth ok. Our life is wonderful.. veryyy…. One poem in this story that I like says:

Life is short
Don’t ever waste it.
Life is sweet
Take time to taste it.
Life is a journey
Find the right path.
Life is entertaining
Don’t be afraid to laugh.
Life is for good times
Make them last.
Life has its bad times
Put them in the past.
Life is a chance
Make sure you take it.
But most importantly
Life is what you make it.

What’s your opinion guys? Its truth right? I always repeat it bcoz it’s nice? Other than that, I also like one quote saying “Nobody can tell you how little you are – You decide how big you will be. So, what ever you want or will be, just be yourself. Because nobody know how pretty u are, how good u are, how great you are, and etc. if someone saying bad or laughing about your weakness, just ignore it. Don’t bother it. Actually they are ‘jealous’ with what ever we have u know. So, girls!!! Be yourself k..

Tomorrow, our IKBN will organize one big event which is ‘Sukan Masyarakat Asli’. So, it’s includes all around Malaysia participant. So, for this event I need to arrange registration for Masyarakat Asli for Negeri Perak, Goki take over for Masyarakat Asli for Negeri Sembilan, Dev for Masyarakat Asli Negeri Selangor and Ekin for Masyarakat Asli Negeri Pahang. This event will be held at our place start from June 30 until 3 July. Luckily, now student’s holidays. So, we free and don’t have class. Yahooooo…

After this event, we have another one event. Guess?? Ha ha ha… new intake for siri 2.. huhuhu.. one week their orientation. Uwaaaaaaa… become slim and solid loo… Nevermind, just do it k..

Monday, June 28, 2010

salam sume...

untuk semua yg dah lawat blog sy.. thank you so much k... walaupun xde pape pun sebenarnya kat blog nie.. huhuhu...

mmmm... arinih boring skit sbb ekin, dev n goki takdak... ekin cuti smpai rabu.. goki n dev plak de meeting kat kbs psal modul english diaorg.. hurmmm... tp, pg td dr kul 9 smpai kul 1 de meeting... lame giler dowh.. tp, tak terasa lame pun.. mybe sbb meeting agak happening kot... mmmm..

lg? ape nak ckp? skang masuk fb mcm dah boring plak.. asal eh? hurmmm... dulu takde pun.. agaknya dah slalu sgt ngadap fb nie.. same lah mcm friendster ngan myspace... lame2 jd boring.. masuk2 je.. hurmmm.. tp, sbb gile main games n ramai family n frens kat sana.. nak tak nak kenelah masuk jugak fb tuh.. at least dua ari sekali.. kalau tak masuk byk news yg tertinggal.. maklumlah.. sekang nie ape2 urusan or aktiviti guna fb je.. senang n mudah... nak kawen pun tak yah nak bazirkan kad.. upload je sekeping kad pastu tag je sesape yg nak di jemput...

oh ya, tasha dah tunang sabtu lepas.. rugi tak g kan? kene g umah sedara yg nak kawen tuh... hurmmm... xpelah, nanti setahun lg tasha kawen, br pegi...

oklah, takde idea nak tulis.. td mencurah2... la nie ilang ntah ke mana... see u again..

Tuesday, June 1, 2010

Pape jelah..

Setelah beberapa dekad tak masuk blog akhirnya tiba2 rase nak masuk plak ari nie.. nape eh? jeng.. jeng... jeng...

actually blog nie aku rase dah mcm diari je.. bile ati tak sedap, gundah gulana, hepi or suka duka ke mesti rase nak masuk kat sni.. pastu curahkan pape yg patut dicurahkan.. then, pastu.... lega abis bile dah curahkan kesemuanya.. huhuhuhu...

nak mulakan dari mn ye? byk sgt benda2 yg berlaku lately nih.. hampir nak pening kepala di buatnya... tak kisahlah mana2 pun ok kan? ok.. nak cite unk event Citra IKBN minggu nie.. 5 ari 4 mlm kene berkampung kat janda baik.. best ooooo... g ngan org2 yg sekepala ngan kite kan? ahaaaaa... kat sana kene jd fasi.. perkenalkan kat bdk2 sek ttg dunia IKBN... wow!!! menarik kan? kene handle part kepimpinan.. hahaha.. habislah bdk2 nih nanti.. ngeh.. ngeh.. ngeh... kat sana nanti masing2 saling membantu.. tu yg best keje ngan bdk2 HEp... so, sape2 yg berminat nak blaja kat IKBN, tak kisah lah mana2 cawangan pun kan.. korang masuk je blaja kat sni.... sume kos ditanggung tau.. korang cume kene blaja jer... senang kan? pastu de mcm2 kos kemahiran yang korang leh pilih smpai tahap diploma... menarik tak? huhuhu...


oh ya, this week jugak syah n wawa nak nikah.. mula2 dpt info depa nak tunang, tp last minute tukar plan nikah terus. congrats kat depa.. dah smpai seru korang unk berumah tangga kan? harap korang bahagia hingga ke anak cucu.. kepada wawa, tak mo gado2 n cemburu kat syah lg.. i know he love u so much and he can take care you...

bln nie ramai yg kawen kan? nape eh? sbb cuti sek kot... ha ha ha... oh ya, nyok pun kawen bln nie.. selamat pengantin baru n smoga bahagia ke anak cucu k.. bersama dgn suami tercinta.. aku balik nanti tau.. jumpe hang k...


lg ape nak cite? mmm.. haaaaaaaa.. pasal abg sopee.. ha ha ha.. yg nih lawak skit.. kenal ngan abg sopee nih start dr salah nombor.. tak sangka plak pastu die rajin tepon n mesej... tp, lame2 rase malas nak layan.. bln lepas.. br tau yg abg sopee nie dah kawen n ade anak lima plak tuh.. hahahaha.. lawak2.. sib baik bini die kol n bgtau pasal benda nih.. kalau tidak mati idup semula sumpah mmg tak tau yg die dah kawen... hai... lelaki2...


lg.. lg.. nak cite pasal pe ek? mcm best plak bercerita kat sni kan? mmmm... oh ya lee, en jai ngan gee dah tak keje kat saleha lg... masing2 dah dpt offer kat tmpat lain.. tinggallah uda, maria, ustaz etc...


lg... oooooooooo.. ingat dah pasal kekejaman israel.... nauzubillah.. benci n meluat di buatnye... takmo cite lah pasal nie... tak suke n bt org sedih, menyampah, meluat.. apelah yg diaorg nak agaknye.. kadang2 tuh rase mcm dioarg nie takd otak agaknye.. atau, kalau ade otak.. tak tau nak gunekan otak tu kejalan yg di redhai-Nya.. ape punye peel pun aku tak tau... byk2kan bertobat lah pd mereka2 yg melakkukan kekejaman pd mereka2 yg tak bersalah tuh.. jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. tindakan bodoh n sia2 je yg korang bt.. lg pun, bile benda2 nih jd.. kene ingat Allah Maha Melihat n Adil.. sume yg korang bt akan ada pembalasan yg setimpalnya.. kalau tak di balas di dunia, di akhirat korang akan terima jugak...'


adeh.. saket blakang plak.. nanti smbg lg lah.. luv u all... tp, lg syg sama abg.. jiraiya sama.. luv u abg!! mmuah!!

Monday, March 8, 2010

ahaaaa.... saje2 je..

hurmmm.. lame tak mauk blog kesayangan ku ini.. hahahha.. cian dier ye? takde org jage pun.. mmm.. ari nih nak share pe eh? oh ya, nak ucapkan berbanyak2 terima kasih kat mmb and family yg wish my birthday yesterday.. terharu and happy sgt2.. i like!! hahaha.. tak sangka lah, umo dah meningkat..tua dah... cepat betul masa nih berlalu...


ucapan2 yg diterima pun, ahakss!!! lawak2.. tak nak ckplah.. malu... mmm.. lagi nak ckp pe eh? ilang idea sudah..

oh ya, minggu ni lik londang.. wah, bestnye balik kg.. tak sabar betul.. coti lima ari plak tuh.. best2... ekin plak kene pergi kursus kat kelantan.. cian dier.. xpe kin, kalau ko rindu kat aku, ko sebut je nama aku k.. hahahaha...

lagi? nak ckp pe eh? mmmm... fb? mmg pattern skang nih agaknya ramai yg suka dan menjadi kegilaan semua fb nie. betul tak? ramai yg jdkan web sosial nih sbg aktiviti utama yg mn diaorg leh berkongsi idea, pendapat, perniagaan, pengalaman, interest, hobi or pape jelah.. mcm2 org bt kat fb nih.. mcm aku nie, aku suka layan fb sbb games2 die interesting. leh reduce stress... stress kah aku? hahaha.. sambil2 tuh leh cari kenalan2 lame yg dah lame tak jumpe, leh jumpe family and sedara mara, lagi ape eh? haaaaaaa.. leh tambahkan kenalan.. tak kire jantina and peringkat umo.. best sgt kalau dapat yg sekepala... gile2 mcm otak aku nie yg kdang kala ala2 biol skit.. hahaha...


oklah, xde idea lg.. nanti2 smbg lg k.. salam semua.. choww!!

Tuesday, February 23, 2010

ahaaaa....

lame tak masuk blog.. tp, arini just saje2 je nak masuk.. takpe kan? mmmm.. nak komen ape ek arinih? psal tempat kerja baru kot? mmmm.. stakat nih alhamdulillah sumenye ok n lum ade masalah.. best jugak keje kat sini.. staff n students sumenye ok2 belaka.. windu betul kat uda n gee.. huhuhu.. sebut pasal gee, minggu nie dah nak kawen ngan epul.. huhuhu.. smpai seru jugak ye... congrats dear!! aku je tak kawen2 lg.. hahahaha... lum sampai seru lg, nak bt mcm mn...

lagi, nak ckp pe eh? jomlah.. ramai2 borak2 kat sini.. boringlah.. xkisah pape topik. tak tau nak bt pe ni.. :'(