There was an error in this gadget

Tuesday, June 1, 2010

Pape jelah..

Setelah beberapa dekad tak masuk blog akhirnya tiba2 rase nak masuk plak ari nie.. nape eh? jeng.. jeng... jeng...

actually blog nie aku rase dah mcm diari je.. bile ati tak sedap, gundah gulana, hepi or suka duka ke mesti rase nak masuk kat sni.. pastu curahkan pape yg patut dicurahkan.. then, pastu.... lega abis bile dah curahkan kesemuanya.. huhuhuhu...

nak mulakan dari mn ye? byk sgt benda2 yg berlaku lately nih.. hampir nak pening kepala di buatnya... tak kisahlah mana2 pun ok kan? ok.. nak cite unk event Citra IKBN minggu nie.. 5 ari 4 mlm kene berkampung kat janda baik.. best ooooo... g ngan org2 yg sekepala ngan kite kan? ahaaaaa... kat sana kene jd fasi.. perkenalkan kat bdk2 sek ttg dunia IKBN... wow!!! menarik kan? kene handle part kepimpinan.. hahaha.. habislah bdk2 nih nanti.. ngeh.. ngeh.. ngeh... kat sana nanti masing2 saling membantu.. tu yg best keje ngan bdk2 HEp... so, sape2 yg berminat nak blaja kat IKBN, tak kisah lah mana2 cawangan pun kan.. korang masuk je blaja kat sni.... sume kos ditanggung tau.. korang cume kene blaja jer... senang kan? pastu de mcm2 kos kemahiran yang korang leh pilih smpai tahap diploma... menarik tak? huhuhu...


oh ya, this week jugak syah n wawa nak nikah.. mula2 dpt info depa nak tunang, tp last minute tukar plan nikah terus. congrats kat depa.. dah smpai seru korang unk berumah tangga kan? harap korang bahagia hingga ke anak cucu.. kepada wawa, tak mo gado2 n cemburu kat syah lg.. i know he love u so much and he can take care you...

bln nie ramai yg kawen kan? nape eh? sbb cuti sek kot... ha ha ha... oh ya, nyok pun kawen bln nie.. selamat pengantin baru n smoga bahagia ke anak cucu k.. bersama dgn suami tercinta.. aku balik nanti tau.. jumpe hang k...


lg ape nak cite? mmm.. haaaaaaaa.. pasal abg sopee.. ha ha ha.. yg nih lawak skit.. kenal ngan abg sopee nih start dr salah nombor.. tak sangka plak pastu die rajin tepon n mesej... tp, lame2 rase malas nak layan.. bln lepas.. br tau yg abg sopee nie dah kawen n ade anak lima plak tuh.. hahahaha.. lawak2.. sib baik bini die kol n bgtau pasal benda nih.. kalau tidak mati idup semula sumpah mmg tak tau yg die dah kawen... hai... lelaki2...


lg.. lg.. nak cite pasal pe ek? mcm best plak bercerita kat sni kan? mmmm... oh ya lee, en jai ngan gee dah tak keje kat saleha lg... masing2 dah dpt offer kat tmpat lain.. tinggallah uda, maria, ustaz etc...


lg... oooooooooo.. ingat dah pasal kekejaman israel.... nauzubillah.. benci n meluat di buatnye... takmo cite lah pasal nie... tak suke n bt org sedih, menyampah, meluat.. apelah yg diaorg nak agaknye.. kadang2 tuh rase mcm dioarg nie takd otak agaknye.. atau, kalau ade otak.. tak tau nak gunekan otak tu kejalan yg di redhai-Nya.. ape punye peel pun aku tak tau... byk2kan bertobat lah pd mereka2 yg melakkukan kekejaman pd mereka2 yg tak bersalah tuh.. jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. tindakan bodoh n sia2 je yg korang bt.. lg pun, bile benda2 nih jd.. kene ingat Allah Maha Melihat n Adil.. sume yg korang bt akan ada pembalasan yg setimpalnya.. kalau tak di balas di dunia, di akhirat korang akan terima jugak...'


adeh.. saket blakang plak.. nanti smbg lg lah.. luv u all... tp, lg syg sama abg.. jiraiya sama.. luv u abg!! mmuah!!

No comments: